Gençlik Söyleşileri Devam Ediyor


Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve her hafta cumartesi günleri düzenlenen Gençlik Söyleşileri’nin bu haftaki konuğu dergimizin yazı işleri sorumlusu Abdullah Kasay’dı. Sosyal Medya ve Mahremiyet başlığının konuşulduğu söyleşide, modern ve modern sonrası dönemde medya ve buna bağlı olarak değişen toplumsal yapının bağlı bulunduğu sanal mecralardaki konumu tartışıldı.

Mahremiyetin gizliliğe dayalı olmasına rağmen, sosyal medyada bir “gönüllülük” olduğu vurgusuyla söze başlayan Abdullah Kasay, sosyal medyada net bir mahrem çizginin belirlenemeyeceğinin altını çizdi. Geleneksel medya ve yeni medyanın görünüm farkına ilişkin olarak; “anaakımı artık bireylerin kendisi belirliyor” vurgusunda bulunan yazar, bu durumun edebiyattan, sanata tüm alanlara yansıyan etkisinden bahsetti.

Söyleşinin ana ekseninde ise çocuklar ve mahrem alan ilişkisi vardı. Özellikle kitle iletişim araçlarının yaygın kullanımına bağlı olarak, “çocuk içerik üreticileri” nin konuşulduğu bölümlerde, alternatif çözümlerin neler olabileceği tartışıldı. TV sonrası topluma ilişkin olarak Abdullah Kasay, nitelikli içeriklerin üretiminin önemine vurgu yaptı ve sosyal medyanın tamamen yadsınamayacağının altını çizdi. Okulların bilgi kaynağı olmaktan çıkmak üzere olduğu bir dönemde, bilgiye erişim yollarının da yine nitelikli içerik üretiminden geçtiğinin altı çizildi.

Yerli üretim teknoloji ve buna bağlı oluşturulacak platformların ne derece başarılı olabileceği sorusunun tartışıldığı son bölümde Abdullah Kasay, ortaya çıkarılacak ürünlerin doğru pazarlama teknikleri ile yaygınlaşabileceğini, diğer türlü mevcut sosyal kanallarla mücadelenin güç olduğunu dile getirdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Gençlik Söyleşileri dergimiz yazarlarının da katılımıyla her cumartesi Camlı Köşk’te devam edecek.

Önceki Beyaz Bulut'un 20. Sayısı Çıktı
Sonraki Emine Batar ile; Yakın Okumalar