TYB Konya Şubesi’nde Mahalle Mektebi’nden Gençler Konuştu


Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi’nin bu haftaki programına özellikle gençler büyük ilgi gösterdi. TYB Yönetim Kurulu üyesi Vural Kaya’nın düzenlediği programa Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şube Başkanı Mehmet Ali Köseoğlu, Birlik üyesi gazeteci ve yazarlar, Konya Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, Otogar Müdürü Ömer Lütfi Ersöz, basın mensupları, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda dinleyici katıldı. Ulvi Kübilay Dündar, katılımcıların hepsinin ortak özelliğinin gençlerden oluşması ve 19. sayıya ulaşan Anadolu’nun yükselen sesi olan Mahalle Mektebi etrafında yetişmeleri olduğunu söyledi. Söyleşiye Mahalle Mektebi Dergisi’nin genç yazarları Abdulhalik Aker, Abdullah Kasay, Abdülkadir Yaylacık, Ali Berkay, Alperen Mercan, Ebuzer Şamil, Ali Güney, Zeynep Tenekeci ve Feride Yüzer katıldı.

GENÇLER YAZI SERÜVENLERİNİ ANLATTILAR

Genç yazarlar, kendilerinin birer yazar olarak yetişmelerinde ve kişilik bulmalarında TYB Konya Şubesi’nin ve Abdullah Harmancı, Mehmet Harmancı, Vural Kaya, Ulvi Kübilay Dündar, Hasan Arslan, Mehmet Kahraman gibi Konyalı yazarların ve Mahalle Mektebi dergisinin çok büyük etkisi ve katkısı olduğunu söylediler. Her yazarın yazma işine kendi başına yazarak başladığını söyleyen genç yazarlar, Konya’da bir dergi etrafında kendilerini ifade etmelerinin kardeşlik, arkadaşlık, dostluk, sabır, dua, paylaşma ve yardımlaşma duygularını geliştirdiğini söylediler. Sosyal medyada yazı patlaması ve karmaşasının yaşandığı bir dünyada farklı yazarları tanıma ve okuma fırsatı yakaladıklarını belirten gençler, kendilerinin de Mahalle Mektebi potasında olgunlaşarak nitelikli, özgün ve farklı yazılar yazabildiklerini ifade ettiler.

KONYA’DA OLMAK TAŞRADA OLMAK DEĞİLDİR

Genç yazarlar, merkezde olmanın avantajları yanında dezavantajlarının da olduğunun unutulmaması gerektiğini ve Konya’nın bu noktada İstanbul’a göre taşra olması yanında, güçlü edebiyatçılarıyla merkez bir şehir konumda bulunduğuna işaret ettiler. Son olarak kürsüye gelen ve Ulvi Kubilay Dündar’ı tebrik eden TYB Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu da, dergicilik işinin kafası karışan insanların işi olduğunu belirterek, bu kafa karışıklığının en güzel neticesinin de sağlam cümleler kuran gençlerin yetişmesiyle alındığını söyledi. Gençlere Konya’da bulundukları için çok şanslı olduklarını söyleyen Köseoğlu, “Bugün sizlere ağabeylik eden bu insanları nasıl güzel anılarla anıyorsanız, yarın da her birinizin böyle anılacağına inanıyorum. Konya’da olmak, taşrada olmak değil, kültür ve medeniyetin ortasında olmaktır” diye kaydetti. Program sonunda Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şube Başkanı Mehmet Ali Köseoğlu, günün anısına genç yazarlara birer katılım belgesi takdim etti.

Önceki Mahalle Mektebi 20 (Kasım-Aralık 2014)
Sonraki Mahalle Mektebi 21 (Ocak-Şubat 2015)